Terug naar diensten
Reparatie vloerverwarming

Reparatie vloerverwarming

Vloerverwarming wordt een steeds populairdere vorm van verwarming in een woning. Wanneer je een woning via de vloer verwarmt, zal de warmte zich evenredig verspreiden door de ruimte. Helaas komt het soms voor dat vloerverwarming stuk gaat en gerepareerd moet worden. In dit artikel vind je meer informatie over de kosten daarvan.

Wat kost een reparatie aan de vloerverwarming?

Een veelvoorkomend probleem is een lekkage bij de vloerverwarming. Indien dit het geval is, zal je allereerst een lekdetectie moeten laten uitvoeren. Dan weet je precies weet waar de lekkage zich bevind. Een grondige lekdetectie kost meestal tussen de 350 en de 500 euro. Vervolgens moet de vloer worden opengebroken en uiteindelijk weer worden hersteld. Dit kost gemiddeld zo’n 40 euro per uur. Verder moet je rekening houden met de kosten voor de reparatie van de vloerverwarming zelf. Dit kost meestal zo’n 75 euro per uur. Wel kan deze prijs nog beïnvloed worden door het soort reparatie dat er moet worden uitgevoerd. Daarom kun je het beste eerst een offerte aanvragen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Wanneer is een reparatie aan de vloerverwarming nodig?

Een reparatie aan de vloerverwarming is nodig wanneer de vloerverwarming niet meer goed werkt of bijvoorbeeld niet meer consistent is. Dit kan komen doordat bepaalde buizen onder de vloer verstopt zitten of wanneer er sprake is van een lekkage. Tegenwoordig kunnen lekken met moderne technieken vrij eenvoudig worden opgespoord. Het is essentieel dat een lek zorgvuldig wordt gevonden, omdat het bijvoorbeeld ook mogelijk is dat er twee lekken in de vloerverwarming zitten. Daarom wordt meestal de hele vloer gescand bij een lekdetectie. Doordat lekdetecties tegenwoordig zo gedetailleerd zijn, hoeft er meestal nog maar een klein deel van de vloer te worden opengebroken.

Een vakman inhuren via MyGo

Je kunt de reparatie van je vloerverwarming het beste laten doen door een professionele cv monteur. Deze monteur is niet alleen gespecialiseerd in vloerverwarming, maar ook in andere onderdelen van je centrale verwarming. Bij MyGo kun je geschikte specialisten vinden voor allerlei werkzaamheden die met jouw verwarming te maken hebben. Zo kunnen onze monteurs bijvoorbeeld ook je vloerverwarming aanleggen en onderhouden. Ook voor andere klussen wat betreft de vloer in je woning kun je bij MyGo een passende specialist vinden. Liever direct telefonisch contact? Bel dan 085 – 432 00 32.