Terug naar diensten
Vloerverwarming repareren

Vloerverwarming repareren

De vloerverwarming repareren is noodzakelijk in het geval van een lekkage of storing. Voornamelijk bij een lekkage in de vloerverwarming kunnen de gevolgen veel extra kosten met zich mee brengen wanneer je te lang wacht. Lees hier meer informatie over het repareren van de vloerverwarming.

Als je direct een CV monteur wilt inschakelen voor het repareren van de vloerverwarming kan je de MyGo Matchmaker gebruiken. Met de Matchmaker vind je eenvoudig meerdere specialisten bij jou in de regio. Kies eenvoudig een geschikte monteur of bel naar 085 106 1600 om telefonisch geholpen te worden bij de keuze.

Vloerverwarming repareren kosten

Wanneer de vloerverwarming niet werkt zijn er twee mogelijke oorzaken. Allereerst kan het probleem in de elektronica zitten. In dat geval moet de storing worden verholpen door een CV monteur. Als er sprake is van een lekkage komt er meer kijken bij de reparatie van de vloerverwarming. De lekkage moet worden opgespoord met een lekdetectie. Vervolgens zal de vloer moeten worden opengebroken, de lekkage worden verholpen en de vloer weer worden hersteld. De kosten van de vloerverwarming repareren zijn dan als volgt:

Tabel 1: Reparatie vloerverwarming kosten

Onderdeel van de reparatie

Gemiddelde prijs incl. BTW

Uurtarief CV monteur

€55 – €75 per uur

Lekdetectie

€350 – €500

Uurtarief vloerenspecialist

€40 – €65 per uur

De totale kosten van de vloerverwarming repareren kunnen dus oplopen als de lekkage moeilijk te vinden is. Ook kunnen eventuele materiaalkosten nog in rekening worden gebracht en kan de monteur een voorrijtarief rekenen. Voor een goed beeld van wat de reparatie voor jou gaat kosten kan je altijd een offerte aanvragen met de MyGo matchmaker.

Bij veel lekkages worden de herstelkosten vergoed door de verzekering. Voor meer informatie hierover kan je naar onze pagina over verzekeren tegen lekkage of contact opnemen met jouw verzekeraar.

Vloerverwarming repareren, hoe gaat de monteur te werk?

De vloerverwarming repareren kan op verschillende manieren. De methode die de CV monteur kiest is voornamelijk afhankelijk van de aard van het probleem. In het geval van een storing in de CV ketel zal de monteur bijvoorbeeld de storing verhelpen en testen of de vloerverwarming dan werkt. Als er vermoedelijk sprake is van een verstopping, door bijvoorbeeld kalkvorming, dan moet de vloerverwarming worden doorgespoeld.

Bij een lekkage in de vloerverwarming repareren zal deze eerst moeten worden opgespoord. Vervolgens wordt de vloer op deze plek open gebroken en wordt het lekkende deel van de vloerverwarming vervangen met een nieuwe leiding.

Problemen in de vloerverwarming herkennen

Hoe eerder de vloerverwarming wordt hersteld, hoe lager de hinder die je hiervan kan ondervinden. Daarom zijn hier een aantal punten waar je op moet letten om problemen zo vroeg mogelijk te herkennen:

  • Warmte van de vloerverwarming. Wanneer de vloerverwarming minder warm wordt, of minder snel warm wordt, is dit vaak een indicatie van een beginnende verstopping of lekkage.
  • Druk in de CV ketel. Een te druk in de CV ketel van minder dan 1,5 bar is moet de CV ketel worden bijgevuld. Als de druk vervolgens binnen een aantal weken alweer onder de 1,5 bar ligt, dan zit er waarschijnlijk ergens in de verwarming een lekkage.
  • Storing in de CV ketel. Als de CV ketel een storing heeft kan de verwarming soms nog even blijven werken. Echter is het verstandig om wel zo snel mogelijk actie te ondernemen, om zo min mogelijk hinder te ervaren.

Vloerverwarming onderhouden

Om de kans op lekkages en storingen in de vloerverwarming minimaal te houden, is het van belang dat de vloerverwarming en de CV goed worden onderhouden. Je kunt dit het beste laten doen door een ervaren monteur, die beginnende problemen gemakkelijk herkent en preventief verhelpt. In de regel wordt het aangeraden minstens eens in de 1 á 2 jaar onderhoud te laten plegen.

Onderhoud aan de verwarmingsinstallaties kost gemiddeld 50 tot 90 euro per losse onderhoudsbeurt. Je kunt er ook voor kiezen een onderhouds- of servicecontract af te sluiten met je monteur. Dit kost gemiddeld zo’n 3 tot 10 euro per maand, afhankelijk van het type contract. Aan een onderhoudscontract zitten verschillende voordelen verbonden. Lees hier meer over de verwarming onderhouden.

Schakel een CV monteur in bij MyGo

Ervaren en professionele CV monteurs vind je bij MyGo. Maak 24/7 gratis en vrijblijvend gebruik van de MyGo Matchmaker en ontvang een handig overzicht van verschillende installatiebedrijven bij jou in de regio. Neem direct contact op met een geschikte CV specialist(e) of vraag eerst offertes aan om te vergelijken. Wordt je liever telefonisch geholpen met het vinden van de juiste monteur? Bel dan naar 085 106 1600 en ons service center zoekt voor jou het meest geschikte vakbedrijf.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!