Terug naar prijzen

Wat kost een loodgieter?

Kosten loodgieter

De kosten van een loodgieter bedragen gemiddeld 40 tot 70 euro per uur. De precieze kosten hangen af van het uurtarief van de gekozen loodgieter, het soort klus,  en welke materialen daarvoor nodig zijn. Doorgaans kosten de meeste loodgieter klussen ongeveer 70 tot 150 euro. Via MyGo kun je de beste loodgieter voor jouw klus vinden.

Je kunt de MyGo Matchmaker gebruiken of bellen naar 085 106 1600. Je kunt direct (met spoed) een afspraak maken of een terugbelverzoek indienen of mailen. Ook kun je offertes aanvragen om de kosten van loodgieters te vergelijken en zo de voordeligste specialist te kiezen.

Loodgieter kosten met spoed

Heb je met spoed een loodgieter nodig? Dan hanteert de specialist hoogstwaarschijnlijk een meerprijs van ongeveer 25 euro. Zeker wanneer hij of zij buiten de normale werktijden moet komen, zal je met deze meerprijs te maken krijgen. Met de MyGo Matchmaker kun je met spoed in contact komen met een geschikte loodgieter. Ook kun je bellen naar 085 106 1600.

Prijsopbouw loodgieter

De kosten van een loodgieter hangen af van de dienst die hij of zij moet uitvoeren. De prijsopbouw van een loodgieter bestaat uit 60 procent arbeidskosten en 40 procent materiaalkosten.

Dienst loodgieter

Gemiddelde kosten loodgieter incl. materialen en btw

Cv ketel onderhoud

€70-80

Lekdetectie

€70-80, kan oplopen tot €400 als er speciale apparatuur nodig is

Buitenkraan aanleggen

€150-350 

Afvoer ontstoppen

€90-100

Dakgoot repareren

€130-150

Riool ontstoppen

€130-150

Lekkage badkamer verhelpen

€200-300

Diensten loodgieter

Een loodgieter is gespecialiseerd in het uitvoeren van alle diensten omtrent het sanitair en de waterleiding. Ook zijn loodgieters gekwalificeerd om een lek te detecteren (eventueel met speciale apparatuur) en te verhelpen. Diensten die loodgieters uitvoeren zijn bijvoorbeeld het aanleggen en verleggen van leidingen, het plaatsen en repareren van sanitair, en het werken aan dakgoten. Daarnaast kan een loodgieter ook verstoppingen verhelpen in de badkamer, het toilet en de keuken.

Loodgieter keurmerk

Een betrouwbare vakspecialist is vaak lid van een bepaald keurmerk. Voor loodgieters heet de vakvereniging UNETO-VNI. Als een loodgieter bij dit keurmerk zit aangesloten, weet je zeker dat hij of zij over de benodigde diploma’s en kwalificaties beschikt. Zo ben je gegarandeerd van de beste kwaliteit.

Bespaartips loodgieter kosten

  1. Bereikbaarheid. Door te zorgen dat de loodgieter overal makkelijk bij kan, is de klus sneller geklaard en hoef je dus minder te betalen.
  2. Onderhoudscontract. Met een onderhoudscontract van een paar euro per maand voor het onderhoud van je cv ketel bespaar je op lange termijn veel geld.
  3. Meerdere klussen tegelijk. Door meerdere klussen tegelijk te laten oplossen, bespaar je op de voorrijkosten. Ook kun je vaak korting krijgen als je klussen samen met de buren laat oplossen.

MyGo helpt je graag aan een voordelige loodgieter

Een voordelige loodgieter met alle nodige kwalificaties vind je met MyGo. Je kunt de MyGo Matchmaker gebruiken of bellen naar 085 106 1600 om in aanraking te komen met een geschikte loodgieter voor jouw klus.

Je kunt direct (met spoed) een afspraak maken, een terugbelverzoek indienen of eerst offertes aanvragen. Met offertes kun je de kosten van loodgieters vergelijken en de voordeligste loodgieter bij jou in de buurt kiezen. Zo vind je dus precies wat je zoekt.