Terug naar diensten
Lamp knippert

Lamp knippert

Wanneer een lamp knippert denk je al snel dat de lamp zelf kapot is. Dat hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Soms zijn er ook externe factoren, zoals sterke wind, die knipperende led verlichting tot gevolg hebben.

Lamp knippert: wind

Dat lampen knipperen tijdens een zware storm lijkt misschien iets uit de 19e eeuw, met zwaaiende gaslantaarns, maar ook tegenwoordig hebben we er nog weleens last van. De draden aan de elektriciteitsmasten gaan dan dansen in de wind en die beweging zorgt indirect voor de knipperende lamp in je woonkamer of keuken. Dat is natuurlijk vervelend, maar geen reden om een elektricien te bellen. Zodra de storm bedaart, verdwijnt ook het geknipper.

Lamp knippert: dimmer

LED-lampen kunnen nog weleens knipperen wanneer ze worden gedimd. Maar hoe komt dat precies? Doorgaans hangt dit samen met het vermogen van de dimmer en de lamp. De dimmer moet het wattage van de (LED) lamp namelijk bij kunnen benen, anders krijg je een knipperend licht of een kortsluiting van de lamp. Veel traditionele dimmers gaan bovendien niet samen met LED-lampen. Je kunt dit probleem oplossen door de lampen niet meer te dimmen of door (LED-)lampen aan te schaffen die wel aansluiten op de dimmer.

Lamp knippert: vervangen

Knippert je lamp vaker? Dan is er eventueel wel reden voor het nakijken en vervangen van de lamp. Via de Matchmaker van Mygo vind je snel en gemakkelijk een vakman bij jou in de buurt, of bel direct naar: 085 106 1600