Terug naar diensten
Tuin laten ophogen

Tuin laten ophogen

Je hebt besloten je tuin te laten ophogen. Tegenwoordig zijn hier veel verschillende mogelijkheden voor. Ook is het belangrijk om je goed te verdiepen in de prijs per vierkante meter, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Het aanvragen van verschillende offertes bij hoveniers bij jou in de buurt kan heel gemakkelijk via MyGo Matchmaker dit kan 24/7. Wil je liever telefonisch contact, dat kan natuurlijk ook: [telefoonnumer] Geheel vrijblijvend tijdens kantooruren.

Kosten tuin op laten hogen.

De prijs is afhankelijk van een aantal zaken. Wat wil je precies laten doen. Bijvoorbeeld je oude tegels gebruiken met zand, omdat je dat zelf nog in je tuin hebt? Dan moet je gemiddeld rekenen op €. 25,- tot €. 35,- per m2.  Wil je ophogen incl. zand, dan kan je uitgaan van gemiddeld €. 15,- per m2.

Wil je de hele tuin verbouwen en moet daarbij opgehoogd worden. Dan zal het opgenomen worden in de totale offerte. Wat je plan ook is, het is verstandig om verschillende offertes aan te vragen, zodat je goed kunt vergelijken.

Waarmee kun je een tuin ophogen?

Het ophogen van je tuin gebeurt meestal met tuinaarde of zand. Voor borders wordt vaak bemeste tuinaarde gebruikt Wil je een gazon aanleggen dan is het aan te raden om speciale gazongrond te gebruiken.

Wat is goedkoper, zand of aarde?

Zand is goedkoper dan tuinaarde. Maar er kleven wel wat nadelen aan zand. Het bevat minder voedingsstoffen dan bijvoorbeeld tuinaarde en het houdt geen voeding vast. Zand is wel weer heel geschikt als ondergrond voor verharding.

Hoeveel grond heb je nodig voor ophogen?

Voor het ophogen van een cm in je tuin heb je 10 liter nodig per m2. Vaak wordt op de zakken zand de hoeveelheid aangegeven met kuub. Een kuub staat voor 1000 liter.

Hoeveel mag je ophogen zonder vergunning?

Zonder vergunning mag de totale verhoging niet meer zijn dan 30 kubieke meter zijn. Wil je op de erfscheiding verhogen dan heb je het recht om tot maximaal 2 meter te verhogen, zonder dat je buren daartegen kunnen protesteren.

Tuin ophogen

Ideeën voor de verhoging

  • Het terras.

Wil je een terras aanleggen in je tuin? Je kan er dan voor kiezen om dit op een hoger gelegen punt te doen. Daarvan kun je weer met trapjes werken om andere gedeelten in je tuin te bereiken.

  •  Een zitkuil.

Of wil je juist een zitkuil gaan maken in je tuin. Ook hiervoor zal je andere delen moeten verhogen. Belangrijk is wel dat je hierbij let op de afwatering. Want anders heb je na een fikse regenbui een vijver.

  • Borders maken

Nog een leuke onderbreking van je tuin, is een goed gevulde border. Hierdoor ontstaan ook vaak leuke doorkijkjes. Het kan op vele manieren toegepast worden, groot, klein, laag of hoog. Langs de rand of midden in je tuin.

  • Trap bouwen in je tuin.

Heb je een wat groter hoogteverschil te overbruggen, dan is een trap een mooie oplossing. Ook leuk om, om de paar meter een stukje trap te creëren, dit geeft een speels beeld.

  • Natuurlijke materialen.

Vind je een verhoging met bijvoorbeeld stenen materialen niets aan? Je kan ook met beplanting hoogteverschil in je tuin creëren. Door midden in je tuin een boom of struik te plaatsen.

Tuin ophogen

Een specialist voor het ophogen van je tuin

Voor het vinden van een goede hovenier bij jou in de buurt. Maak je gemakkelijk gebruik van MyGo Matchmaker. Voor telefonisch contact kun je bellen met 085 106 1600. Dit kan tijdens kantooruren en is geheel vrijblijvend.