Terug naar diensten
Waterschade

Waterschade

Waterschade of wateroverlast wordt voornamelijk veroorzaakt door een waterlek of een lekkage in de isolatie van de woning. Water kan veel schade aanbrengen aan de woning. Daarom is het belangrijk snel en adequaat te handelen als er sprake is van waterschade.

Als je waterschade wilt detecteren en verhelpen, kun je een geschikte lekdetectie specialist of loodgieter contacteren via de MyGo Matchmaker. Ook kun je bellen naar 085 106 1600.

Oorzaken waterschade

De meest voorkomende oorzaken van waterschade zijn als volgt:

 • Lekke dakbedekking
 • Beschadigd isolatiemateriaal
 • Lekkende dakgoot
 • Lekkage aan de waterleiding
 • Lek in de afvoerbuis

Je kunt zelf proberen om de oorzaak van de waterschade te vinden. Zoek bijvoorbeeld naar de plekken waar de waterschade het beste te zien is. Zo kun je de locatie van het lek achterhalen.

Meestal is een lekkage niet zo gemakkelijk op te sporen, omdat de oorzaak verstopt zit in een wand, vloer of plafond. Dan kun je het beste een lekdetectie specialist inhuren. Deze specialist of loodgieter gebruikt speciale apparatuur om het lek op te sporen, zonder dat er muren of plafonds opengebroken hoeven te worden. 

Het is belangrijk rekening te houden met de kosten van lekdetectie.

Wat te doen bij waterschade?

Lekkage verhelpen

Na de lekdetectie weet je precies waar het lek zit en wat voor specialist je nodig hebt om de lekkage te verhelpen. Voor waterschade aan een waterleiding of afvoerbuis kun je bij een loodgieter terecht.

Waterschade door een lek in het dak kan het beste verholpen worden door een dakdekker. Een rioleringsbedrijf kan je verlossen van een lek dat in een afvoerbuis zit.

Waterschade verzekering

Het is mogelijk om je te verzekeren tegen waterschade. De beschadigingen die de lekkage aanbrengt worden dan (deels) vergoed door je verzekeringsmaatschappij. Zij schakelen een schade-expert in om te bekijken of je recht hebt op een vergoeding.

Je hebt over het algemeen recht op een vergoeding in de volgende gevallen:

 • Schade die ontstaan is door regenval
 • Onvoorziene rioolproblemen of schade aan een afvoerbuis
 • Lekkage door een bevroren waterleiding
 • Daklekkage

Je hebt doorgaans geen recht op een vergoeding indien er sprake is van:

 • Achterstallig onderhoud. Dit had je in de ogen van de schade-expert zelf kunnen voorkomen.
 • Schade door nalatigheid. Hierbij moet je denken aan een openstaand raam waar regen doorheen is gekomen.

Wat te doen bij waterschade?

Waterschade laten repareren door een vakman van MyGo

Bij waterschade heb je een specialist nodig om de schade te repareren en eventueel om een lekkage te verhelpen. Als je niet zeker weet waar de schade vandaan komt, heb je ook een lekdetectie specialist nodig.

Via MyGo kun je de geschikte specialist vinden om te helpen met jouw waterschade. Je kunt bellen naar 085 106 1600 of de Matchmaker gebruiken om direct een afspraak te maken of te informeren naar de mogelijkheden en prijzen.