Terug naar diensten
Waterschade

Waterschade

Het kan bijzonder vervelend zijn als je last hebt van wateroverlast in of om je woning, zeker als de oorzaak ervan onduidelijk is. Een waterlekkage, in wat voor vorm dan ook, kan serieuze impact hebben op de staat van je woning. Hierom is het belangrijk snel en adequaat te handelen als er sprake is van waterschade.

Oorzaken waterschade

Er zijn veel verschillende oorzaken van waterschade. Echter zijn er een aantal te noemen die in de meeste gevallen de boosdoener zijn:

  • Het dak
  • De dakgoot
  • Een waterleiding
  • Een afvoerbuis

Probeer zelf zo goed mogelijk uit te zoeken wat de oorzaak zou kunnen zijn van de waterschade. Kijk hierbij naar de locatie van het vochtprobleem. Komt het water bijvoorbeeld vanuit het plafond, ga dan na of er boven dat plafond een badkamer zit. De kans is dan groot dat de waterschade afkomstig is uit een waterleiding die zich in de badkamer bevind. Zit er geen verdieping boven het plafond waar het water vandaan komt dan kan het zijn dat de lekkage vanaf het dak komt. Door een dergelijk proces van eliminatie kun je concluderen wat voor vakman je nodig hebt.

Waterschade reparatie

De vakman die je nodig hebt voor het herstel is afhankelijk van de oorzaak van de lekkage. Is de oorzaak moeilijk te herleiden omdat het water afkomstig is uit de binnenmuren of het plafond, dan kun je een lekdetectie laten uitvoeren voor een uitgebreid onderzoek naar de waterschade. Hier wordt dan een rapportage van opgemaakt waarmee je naar een loodgieter kunt stappen voor herstel. Wanneer je vermoed dat de waterschade afkomstig is van het dak, dan heb je een dakdekker nodig. Bij een probleem met de afvoer kun je doorgaans terecht bij een rioleringsbedrijf.

Waterschade verzekering

De schade die voortvloeit uit lekkage en de daarmee gemoeide kosten worden doorgaans (deels) vergoed door je verzekeringsmaatschappij. Zij schakelen een schade-expert in om te bekijken of je recht hebt op een vergoeding, en zo ja, hoeveel.

Je hebt over het algemeen recht op een vergoeding in de volgende gevallen:

  • Schade die ontstaan is door regenval
  • Onvoorziene rioolproblemen of schade aan een afvoerbuis
  • Lekkage door een bevroren waterleiding
  • Dak lekkage

Je hebt doorgaans geen recht op een vergoeding indien er sprake is van:

  • Achterstallig onderhoud. Dit had je in de ogen van de schade-expert zelf kunnen voorkomen
  • Schade door nalatigheid. Hierbij moet je denken aan een openstaand raam waar regen doorheen is gekomen.

Waterschade laten repareren door een vakman van MyGo

Heb je aan de hand van bovenstaande informatie kunnen achterhalen welk type vakman je nodig hebt, dan kun je via onze MyGo matchmaker de persoon vinden die de klus gaat klaren. Kom je er nog niet uit? Twijfel dan niet en bereik ons op 085 – 432 00 32 voor advies op maat of neem contact met ons op via ons contactformulier.