Terug naar diensten
Zonder stroom

Zonder stroom

Een stroomstoring of kortsluiting in het netwerk heeft niet altijd een simpele oplossing. Het is echter belangrijk om snel te handelen en de mogelijke oorzaak van het probleem te vinden. Kijk eerst even of de andere huizen in je straat ook geen stroom meer hebben. Op die manier weet je snel of het probleem zich beperkt tot je eigen huis of dat er simpelweg een plaatselijke stroomstoring is.

Geen stroom meer: meterkast

Als je last hebt van stroomuitval, is de meterkast geen verkeerde plek om te beginnen. Dit is eigenlijk het zenuwcentrum van de elektriciteit in je huis, dus als er iets mis is, heb je een goede kans het hier te vinden. Zeker als jij de enige bent in je straat met stroomuitval is het goed de meterkast eerst even te controleren. Op die manier bespaar je de elektricien wat voorwerk, en jezelf ook wat extra kosten.

Geen stroom meer: wat te doen?

Plotseling geen stroom meer: wat te doen? Eerst moet je bepalen of je last hebt van een gedeeltelijke stroomstoring of volledige. Dit verschil is belangrijk. Bij een gedeeltelijke stroomstoring moet je de schakelaars of zekeringen in je meterkast controleren. Kapotte zekeringen dienen onmiddellijk te worden vervangen.

Je kan ook überhaupt geen stroom meer hebben. Dan ligt het misschien aan de aardlekschakelaar, en een daarmee verbonden apparaat. Zorg er dus eerst voor dat de aardlekschakelaar aan staat. Mocht de stroom hierna direct weer uitvallen, kun je een stekkerproef uitvoeren. Je moet dan alle aan de aardlekschakelaar gekoppelde apparatuur uitzetten. Stekkers eruit, aardlekschakelaar weer aan, en de apparaten één voor één activeren. Hierdoor kun je kijken welke van de apparaten voor problemen zorgt. Hebt je hierna nog steeds geen stroom? Dan is het tijd een elektricien te bellen.

Geen stroom meer: kosten

Zoals iedere klus varieert, zo varieert ook de rekening. Het verhelpen van een kortsluiting is voor de meeste elektriciens echter een dagelijkse karwei, dus we kunnen je een grove indicatie geven van de gemiddelde kosten. Meestal maak je met een elektricien een prijsafspraak vooraf, of je besluit hem een uurloon te betalen. Dit uurloon ligt in Nederland rond de 45 euro en gezien de variërende lengte van de klus is dit vaak de beste optie. Voor de zekerheid kun je hier ook nog voorrijkosten, - doorgaans 25 euro – bij op tellen. Dit zal afhangen van de reistijd van de elektricien. Mocht je zeer afgelegen wonen, betaal je dus meer. Verder kan de prijs oplopen door eventuele materiaalkosten. Het vervangen van zekeringen, meterkasten of schakelaars, of andere complicaties, zit niet in het standaard uurloon van de elektricien inbegrepen. Omdat dit apart aangeschaft moet worden, zal er ook apart voor betaald moeten worden. Dit wordt gerekend onder de materiaalkosten van de klus. De elektricien kan hier op het moment zelf een indicatie van geven, aangezien ook deze prijs afhankelijk is van het te vervangen object.

Via MyGo kun je altijd betrouwbare, professionele elektriciens vinden, die een eerlijke prijs rekenen voor een effectieve oplossing. Vind een elektricien bij jou in de buurt in de Matchmaker of bel direct naar: 085 106 1600