Terug naar diensten
Bitumen dak repareren

Bitumen dak repareren

Ligt er bitumen op jouw platte dak dat op sommige plekken nodig aan vervanging toe is, bijvoorbeeld in verband met lekkage? In dat geval kun je er soms ook nog voor kiezen om je bitumen dak te laten repareren. Daar helpen de dakdekkers van MyGo je graag bij.

Om gematcht te worden met een dakdekker uit jouw regio, bel je het beste even naar 085 106 1600; dan kun je al je mogelijkheden en zorgen gelijk met de vakman bespreken. Of regel je je zaken liever online? Ook dat is mogelijk, want onze online MyGo Matchmaker vertelt jou direct welke dakdekkers in jouw omgeving actief zijn en stelt je in staat offertes bij hen op te vragen.

Direct een dakdekker nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Bitumen dak repareren of vervangen?

Een bitumen dak is in principe op verschillende manieren te repareren zonder dat volledige vervanging noodzakelijk is. Daarbij moet het wel gaan om een klein scheurtje in het dak, en niet om duidelijke slijtage. Sowieso kun je stellen dat als je bitumen dak 15 à 20 jaar oud is, je er het beste voor kunt kiezen om het volledig te laten vervangen. Anders zul je namelijk steeds meer kleine reparaties moeten aanbrengen aan een dak dat eigenlijk niet meer te redden is.

Een bitumen dak repareren: hoe werkt dat?

Een bitumen dak dat op een klein plekje na in goede staat is, kan worden gerepareerd met reparatiepasta of rubbercoating. Het voordeel van zo’n reparatiepasta/rubbercoating is dat die direct op de te repareren plek kan worden aangebracht en dat deze niet hoeft te worden gebrand. Je zou dus ook zelf je bitumen dak kunnen repareren als je een beetje handig bent.

Bij een iets grotere beschadigde plek zal er eerder een nieuwe strook bitumen op je dak moeten worden aangebracht. Aangezien die strook op je dak gebrand moet worden, is het sterk aan te raden om dit door een professionele dakdekker te laten doen. Zo ben je gegarandeerd van een dak dat opnieuw waterdicht is.

Bitumen dak repareren

Kosten bitumen dak repareren

Wanneer je je bitumen dak professioneel laat repareren, zal de dakdekker over het algemeen gebruikmaken van bitumen stroken. Dit is helaas geen goedkope ingreep; hiervoor betaal je circa 260 à 290 euro per m2.

Wel is het zo dat des te meer bitumen je laat leggen, des te lager de prijs wordt. Voor een compleet nieuw bitumen dak met groter oppervlak zou je namelijk eerder tussen de 50 en 90 euro per m2 betalen. Hierdoor kan het zijn dat het laten vervangen van je complete bitumen dak goedkoper is dan een reparatie.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste dakdekker in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Voordelen bitumen dak professioneel repareren

Hoewel je een bitumen dak dus zelf kunt repareren en dat misschien wel goedkoper mag zijn dan een professionele reparatie, heeft het wel echt voordelen om een gekwalificeerde dakdekker in te schakelen. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

      • De dakdekker kan de staat van je bitumen dak analyseren. Zelf kun je misschien wel bepalen of je dak lekt, maar een dakdekker kan ook voor je inschatten hoelang je bitumen nog meegaat en of er misschien meer gerepareerd moet worden dan enkel je lekkage. Zo kun je er tijdig achter komen of je dak misschien tóch vervangen moet worden, doordat een enkele reparatie op termijn niet volstaat. Indirect kun je hierdoor voordeliger uit zijn.
      • Een dakdekker maakt gebruik van hoogwaardige materialen. Gebruikmaken van reparatiepasta is een enigszins provisorische manier om je bitumen dak te repareren. Hoewel het probleem hier tijdelijk wel mee is opgelost, kan het al snel weer terugkomen. Een dakdekker daarentegen maakt gebruik van hoogwaardige materialen (stroken bitumen) om je dak volledig te herstellen, waardoor je lange tijd van je problemen af bent.

Bitumen dak repareren

Bitumen dak repareren: MyGo geeft (bespaar)tips

Kijk of je potentieel recht hebt op subsidie. Hoewel je bij alleen nieuwe dakbedekking niet direct recht hebt op subsidie, kun je wel recht hebben op de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) als je de reparatie van je bitumen dak combineert met het laten aanleggen van twee energiebesparende maatregelen, bij voorkeur op het gebied van isolatie.

Wees je bewust van het verlaagde btw-tarief. Als je huis ouder is dan twee jaar en je een professionele dakdekker inschakelt voor de reparatie van je bitumen dak, dan betaal je slechts 9% btw in plaats van 21%. Dan hoef je geen energiebesparende maatregelen te treffen; hier heb je gewoon recht op. Hierdoor kan deze klus opeens een stuk voordeliger uitvallen.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste dakdekker in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Ga, om problemen op de lange termijn te voorkomen, liever niet zelf aan de slag. Juist omdat problemen kunnen verergeren als ze niet correct worden opgelost, kan het verstandiger zijn om er een professionele dakdekker naar te laten kijken. Zo voorkom je dat straks je hele dak moet worden vervangen, of juist dat je dak stukje bij beetje gerepareerd moet worden en je daaraan veel geld kwijt bent.

Laat je bitumen dak repareren door een lokale dakdekker. Aangezien vakmannen voorrijkosten rekenen, is het vrijwel altijd goedkoper om een dakdekker in te schakelen die bij jou in de buurt gevestigd is. Daarom heeft een regionale of lokale dakdekker de voorkeur, en zijn dat precies de vakmannen die de MyGo Matchmaker je toont als je aangeeft waar je woont.

Vergelijk offertes van verschillende dakdekkers met elkaar. Zo voordelig mogelijk je bitumen dak laten repareren kan alleen als je weet welke prijzen verschillende dakdekkers voor die klus vragen. Daarom is het verstandig om meerdere offertes op te vragen, zodat je die met elkaar kunt vergelijken. Met MyGo wordt dat heel eenvoudig.

Snel een dakdekker in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Bitumen dak laten repareren? MyGo helpt!

Wil jij nu je bitumen dak laten repareren? MyGo helpt je daar graag bij. Bel naar 085 106 1600 om direct te worden doorverbonden met een beschikbare dakdekker in jouw regio, of maak gebruik van onze online Matchmaker om een overzicht te zien van de dakdekkers die er zijn (en eventueel een aantal offertes op te vragen).