Terug naar diensten
Lichtkoepel plaatsen

Lichtkoepel plaatsen

Een lichtkoepel kan een mooie afwisseling vormen op het traditionele plafond. Bovendien zorgt een lichtkoepel voor gratis daglicht, waarmee je de sfeer makkelijk kunt verhogen zonder allerlei elektrische belichting aan te hoeven schaffen.

Lichtkoepel: plat dak

Lichtkoepels worden meestal op een plat dak geplaatst, omdat het effect daar het meest tot zijn recht komt. Bovendien is de montage op een plat dak iets eenvoudiger, waardoor ook de kosten lager uitvallen. Natuurlijk is het ook mogelijk om lichtkoepels op hellende daken aan te brengen. 

Lichtkoepel: plaatsen

Een lichtkoepel kan relatief eenvoudig op het dak worden vastgeschroefd. Het is ook belangrijk dat de lichtkoepel zo is gebouwd dat water er makkelijk vanaf kan glijden. Op deze manier is de kans op alg-groei kleiner en zal de koepel langer schoon blijven. Eens in de zoveel tijd een schoonmaakbeurt blijft natuurlijk wel noodzakelijk. Verder zal een professionele vakman ervoor zorgen dat de lichtkoepel geen prooi wordt voor inbrekers. Met de juiste technieken is de koepel vrijwel ondoordringbaar.

Lichtkoepel: kosten

Lichtkoepels kunnen inmiddels in allerlei vormen worden geleverd. De prijzen kunnen dan ook danig verschillen. Er zijn lichtkoepels die vanaf 40 euro van de hand gaan, maar ook exemplaren met een prijskaartje van 800 euro of meer. Dit zal afhangen van het materiaal, de manier van isolatie, de inbraakbeveiliging, en de locatie van de koepel. Al deze factoren zijn van invloed op de prijs. Voor een duidelijk beeld kun je via de Matchmaker van MyGo de verschillende tarieven opvragen, of rechtstreeks doorverbonden worden met de beste vakspecialisten bij jou in de buurt via 085 106 1600