Terug naar diensten

Daklood repareren

Daklood vervangen of repareren

Daklood repareren of vervangen is nodig wanneer het daklood is beschadigd of versleten. Daklood zit aan de rand van het dak en zorgt ervoor dat het dak niet gaat lekken. In dit artikel lees je alles over hoe daklood gerepareerd wordt en wat de kosten daarvan zijn.

Daklood kun je het beste laten repareren door een deskundige dakdekker. Via MyGo vind je snel en efficiënt de beste dakdekker bij jou in de buurt.

Gebruik de Matchmaker om een afspraak te maken of een terugbelverzoek in te dienen. Je kunt ook gratis bellen naar 085 106 1600. Wil je eerst nog prijzen vergelijken? Je kunt bij MyGo een of meerdere offertes aanvragen.

Onze diensten zijn uiteraard helemaal gratis en vrijblijvend. Bovendien is de Matchmaker 24/7 te gebruiken, zodat je een afspraak kunt plannen met een dakdekker naar keuze wanneer dat jou uitkomt.

Inhoudsopgave

Wat is daklood?

Daklood bestaat uit loodslabben en kun je vinden op het dak. De loodslabben worden gebruikt om twee oppervlaktes, die tegen elkaar zijn geplaatst, af te dichten. Zo zorgt daklood ervoor dat het dak één geheel wordt en dat er geen kieren meer tussen zitten.

Daklood wordt met name geplaatst bij de schoorsteen, rondom een dakkapel, bij kozijnen en kachelpijpen en soms onder nokvorsten. Daklood verbetert de isolatiewaarde van je woning, omdat er geen warmte meer via de kieren in het dak kan ontsnappen. Daklood wordt ook wel bladlood genoemd.

Daklood repareren of vervangen, hoe en wanneer?

Daklood zorgt ervoor dat regenwater wordt buitengehouden. Als er iets mis is met het daklood, zal dat daarom voor lekkage zorgen in je woning. Daklood kan beschadigd raken of verslijten. In zulke gevallen moet het daklood gerepareerd of vervangen worden.

Daklood repareren wordt gedaan door middel van speciale loodstickers. Hiermee worden eventuele scheuren en beschadigingen afgeplakt. Dit is echter slechts een tijdelijke oplossing. Daarom moet het daklood uiteindelijk vaak alsnog worden vervangen.

Kosten daklood repareren of vervangen

Een dakdekker kost gemiddeld zo’n 45 euro per uur inclusief btw. De kosten van daklood repareren hangen dus af van hoe lang de klus duurt. Ook de materialen bepalen de prijs van de dakdekkersklus:

Daklood

Kosten incl. btw

Daklood 30 centimeter

€65

Daklood 40 centimeter

€85

Daklood 50 centimeter

€105

Daklood 100 centimeter

€200

Daklood repareren, MyGo helpt je graag

Daklood repareren of vervangen is een klus die je het beste kunt uitbesteden aan een deskundige dakdekker. Zo weet je zeker dat de klus veilig wordt uitgevoerd met optimaal resultaat. Je daklood blijft dan weer lang goed, zodat je niet snel weer daklekkage zult krijgen.

Een lokale gekwalificeerde dakdekker kun je vinden bij MyGo. We hebben een netwerk van gespecialiseerde dakdekkers die je kunnen helpen met iedere klus. Via de Matchmaker of telefonisch via 085 106 1600 kun je gemakkelijk en snel in contact komen met de juiste dakdekker.

Je kunt direct een afspraak inplannen of een terugbelverzoek indienen. Ook kun je een of meerdere offertes aanvragen als je eerst prijzen wilt vergelijken. Zo vind je met MyGo precies wat je zoekt, op de manier naar voorkeur.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!