Terug naar diensten
Lekkage schuin dak opsporen

Lekkage schuin dak opsporen

Een lekkage aan je schuine dak opsporen is iets waar je vaak een dakdekker voor nodig hebt. De lekkage moet namelijk aan de buitenkant van het dak worden opgespoord. Een dakdekker beschikt over de ervaring en de materialen om de lekkage zo snel en veilig mogelijk te detecteren.

Heb je te maken met een lekkage aan je schuine dak? Dit kan vervelende problemen opleveren. Niet alleen met je dak, maar ook met je inboedel. Het is daarom van belang om een pannendak lekkage zo snel mogelijk op te sporen en te verhelpen.

Wil je zo snel mogelijk in contact komen met een dakspecialist om je te helpen bij de lekkage aan jouw schuine dak? Maak dan gebruik van de online MyGo Matchmaker om snel en eenvoudig een geschikte dakdekker bij jou in de buurt te vinden. Maak je liever telefonisch een afspraak voor het opsporen van de lekkage aan jouw pannendak? Bel dan naar 085 106 1600.

Direct een dakdekker nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Lekkage schuin dak opsporen kosten

Een lekkage aan een schuin dak of pannendak opsporen kost gemiddeld zo’n €300 - €500 inclusief btw, arbeidsloon en een uitgebreide rapportage. De totaalprijs is daarbij wel afhankelijk van de tijd die het kost om het lek te vinden.

Het vervangen van de lekkende dakpannen kost vervolgens gemiddeld tussen de 50 en 60 euro per m2 inclusief btw. De prijs is daarbij afhankelijk van het soort dakpan dat vervangen dient te worden als gevolg van de lekkage. Keramische dakpannen gaan langer mee dan betonnen dakpannen, maar zijn daarom ook prijziger.

Tot slot ligt het uurloon van een dakdekker gemiddeld tussen de 20 en 35 euro inclusief btw. Al deze kosten bij elkaar opgeteld bepalen de prijs van het opsporen van de lekkage aan je pannendak.

Lekkage schuin dak oorzaken

In de meeste gevallen is een lekkage aan je schuine pannendak het gevolg van schade aan een dakpan, veroorzaakt door weersomstandigheden of slijtage. De laatste jaren lijken deze lekkages wel steeds vaker voor te komen. Dit komt doordat we in Nederland de laatste jaren steeds vaker te maken hebben met flinke stormen, waardoor pannendaken aardig wat te verduren krijgen. De vier meest voorkomende oorzaken van een lekkage bij een schuin dak zijn:

  • Een heftige storm die dakpannen van het dak doet afwaaien
  • Een versleten of verstopte dakgoot
  • Versleten of poreuze dakpannen
  • Algen- en mosgroei, waarvoor je dak ontmost dient te worden
  • Lekkage bij de schoorsteen of bij een dakkapel
Met de MyGo Matchmaker vind je direct een dakdekker in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Hoe kun je een pannendak lekkage opsporen?

Een lekkage in je schuine pannendak opsporen kun je doen door te kijken naar de volgende zaken:

  • Kapotte of loszittende dakpannen
  • Beschadigingen rondom de schoorsteen, dakkapel of dakgoot
  • Bladeren, takken en ander vuil in de dakgoot
  • Algen- en mosgroei

Wanneer je geen zichtbare gebreken kunt vinden die de lekkage zouden kunnen veroorzaken, kan het zijn dat je schuine dak het einde van zijn levensduur bereikt heeft. In dat geval heeft het materiaal zijn kwaliteit verloren en zijn de dakpannen poreus geworden. Dit betekent dat ze lucht doorlaten en daardoor niet meer waterbestendig zijn.

Door geregeld je schuine dak te controleren, kun je het risico op een lekkage zoveel mogelijk beperken en eventuele verdere schade soms zelfs voorkomen. Zorg er daarom voor dat je direct handelt wanneer je één of meerdere beschadigingen die een lekkage aan je pannendak zouden kunnen veroorzaken ziet. Hoe eerder je deze gebreken aanpakt, hoe beter. Je kunt bijvoorbeeld proberen om zelf zoveel mogelijk vuil weg te halen en je dak te ontmossen. Helpt dit niet, of moeten er dakpannen worden vervangen? Schakel dan direct een dakspecialist in om je hierbij te helpen.

Snel een dakdekker in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Lekkage schuin dak opsporen? MyGo helpt je graag

Wil je graag meer informatie over de exacte kosten van het opsporen van de lekkage aan jouw schuine dak? Dan kun je het beste contact opnemen met een dakdekker bij jou in de buurt. Maak hiervoor gebruik van onze online MyGo Matchmaker of bel naar 085 106 1600.