Terug naar blog
Top 10 ergernissen van huisbezitters

Top 10 ergernissen van huisbezitters

2 mrt. '21 Door MyGo redactie

Een eigen huis bezitten is fijn, maar brengt niet alleen maar voordelen met zich mee. Het bijkomende onderhoud, apparatuur die stukgaat, een onverwachte energierekening: het leidt nog wel eens tot irritaties.

In dit artikel vind je de 10 meest voorkomende ergernissen van huisbezitters en daarbij geven wij van MyGo.nl je tips en adviezen voor het oplossen van deze problemen.

1.    Dakschade

Er is weinig vervelender dan schade waar je zelf helemaal niks aan kunt doen. In het najaar zit het weer op zijn zachtst gezegd niet altijd mee. Een dikke novemberstorm is niet ondenkbaar, en dit kan gevolgen hebben voor je dak. Na een heftige storm open je de gordijnen en zie je tot je grote schrik dat meerdere dakpannen gesneuveld zijn en in stukjes in je tuin liggen. Het is dan van belang om snel te handelen, je dakpannen terug te laten plaatsen en zo een eventuele lekkage te voorkomen.

Met een lekkage ben je namelijk nog veel verder van huis. Een storm veroorzaakt niet alleen problemen bij pannendaken, maar ook platte daken zijn regelmatig het slachtoffer. Zo kunnen daken met bitumen of EPDM dakbedekking ook beschadigd raden en gaan lekken.

Het repareren van je dak dien je in de meeste gevallen door een specialist te laten doen. Ben je op zoek naar een dakdekker? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.

2.     Een lekkende kraan

Is er iets irritanter dan het geluid van een druppende kraan? Een lekkende kraan is een grote ergernis van menig huisbezitter. Het is tevens ook het klusje dat het vaakst uitgesteld wordt. “Dat regel ik volgende week” is een veel gehoorde term. Op de korte termijn lijkt een lekkende kraan ook vaak geen probleem, maar na 1 of 2 jaar aan verspild water had je een nieuwe kraan kunnen kopen en laten plaatsen. Vaak hebben mensen ook geen zin om een relatief hoog bedrag te betalen voor het repareren van iets simpels als een lekkende kraan. Meestal is het gewoon een kwestie van het kraanleer vervangen, een relatief makkelijke klus.

Hier lees je hoe je zelf een lekkende kraan kunt vervangen.

3.     Een hoge energierekening

Voor menig huishouden is het even slikken wanneer de energierekening van het afgelopen jaar op de mat valt. Wanneer je het hele jaar meer hebt verbruikt dan dat je aan maandtermijnen hebt betaald, dan zal je moeten bijbetalen. Veel mensen zijn zich niet bewust van hun gebruik en passen hun termijnbedrag daarom ook niet aan. Het is om die reden verstandig om regelmatig je verbruik te controleren.

Dit kun je doen door zelf je meterstanden bij te houden of te kijken in de online omgeving van jouw leverancier, indien je over een slimme meter beschikt. Het is beter om meer te betalen dan dat je verbruikt, zo ontvang je aan het eind van je contractjaar een mooi bedrag terug en hoef je niet bij te betalen.

Tips om minder te verbruiken vind je hier.

4.     Slechte isolatie en tocht

Een slecht geïsoleerd huis brengt vele ongemakken met zich mee. Allereerst kost het op jaarbasis veel geld. De energierekening wordt immers hoger doordat je harder moet stoken om je huis op kamertemperatuur te krijgen. Daarnaast kun je op sommige plekken in het huis last krijgen van tocht wat men als erg storend kan ervaren. Wat veel mensen niet weten is dat het isoleren van je woning niet persé een mega grote onderneming is.

Hier vind je tips om jouw woning beter te isoleren.

5.    Een kapotte wasmachine/vaatwasser

Een andere grote ergernis van huiseigenaren is het stukgaan van de wasmachine, vaatwasser of een ander witgoed. Deze apparaten hebben ook de gave om stuk te gaan op momenten dat je het nét niet kunt gebruiken. Erg vervelend. Elk type witgoed, zoals een wasdroger, wasmachine, koelkast, vriezer of vaatwasser vereist een andere soort reparatie.

Soms is het apparaat niet meer te redden, maar het is verstandig om een witgoedmonteur hiernaar te laten kijken. Dit kan je een boel geld schelen. 

6.     Een storing in de CV ketel

Buiten is het -3 ℃ en je rolt net je bed uit om weer een lange werkdag te beginnen. Nog even snel douchen, denk je. Vervolgens kom je erachter dat het water niet opwarmt en je een koude douche te wachten staat. Vaak is dit probleem simpel op te lossen.

Een CV storing is erg vervelend en komt zelden gelegen. Alvorens je een vakman inschakelt, is het verstandig om de cv ketel bij te vullen en  de volgende zaken te controleren. Lost dit het probleem niet op? Dan is het verstandig om een vakman in te schakelen, bijvoorbeeld via MyGo.nl, of bel naar 085 – 432 00 32 voor vrijblijvend advies.

tuinonderhoud

7.     Tuinonderhoud

Voor de een is het de leukste bezigheid die er is, voor de ander is het verschrikkelijk: tuinonderhoud. Een keertje grasmaaien kan er meestal wel vanaf, maar het uitvoerig snoeien van heggen, schoon houden van de vijver en wieden van onkruid kan de nodige tijd in beslag nemen. Is je tuin dusdanig groot? Of ben je zelf niet meer in staat om het tuindonderhoud uit te voeren, maar heb je wel graag een goed onderhouden gazon?

Overweeg dan eens om een hovenier in te schakelen. Naast het onderhoud bieden zij je ook nog eens meer inzichten over een mooie inrichting van de tuin. Via de matchmaker vind je gemakkelijk een betrouwbare hovenier in jouw regio.

8.     Lekkage

Lekkage is een probleem waar vrijwel iedere huisbezitter wel eens mee te maken krijgt. Ondanks dat de meeste vormen van lekkage vergoed worden door de verzekering kan het erg frustrerend zijn. Plotseling zie je een vochtplek in de muur of op het plafond en vraag je je af wat de oorzaak is.

Mocht je de bron van de lekkage niet duidelijk kunnen herleiden, dan kan een lekdetectie uitkomst bieden.

9.     Krakende en piepende deuren 

Een krakende of piepende deur haalt bij menig mens het bloed onder de nagels vandaan. Elke keer dat de deur piept gaan je nekharen weer recht overeind staan. En al deze ergernis terwijl het probleem vaak heel simpel op te lossen is! Een spuitje siliconenspray doet vaak al wonderen. Ook het schoonmaken van de scharnieren wil helpen. 

Heb je echt alles geprobeerd? Dan zou je kunnen overwegen om je deur te vervangen.

10.     Een lekke ruit

Vooral eigenaren van oudere huizen zullen deze ergernis herkennen. Er vormt zich condens in je woonkamerraam. Dit duidt erop dat je raam lek is. Door dit lek verliest het raam zijn isolerende kracht.  Er zit dan niks anders op dan je raam volledig te vervangen.

We hopen dat enige irritatie(s) met behulp van deze tips én bijbehorende oplossingen inmiddels verdwenen zijn en je weer kunt genieten van jouw eigen woning!