Direct hulp
Terug naar diensten
CV leiding aanleggen

CV leiding aanleggen

Bij de aanleg van je CV leiding komen een heleboel dingen kijken. Het is belangrijk dat je hiervan op de hoogte bent voordat je de CV leiding laat aanleggen. CV staat voor centrale verwarming wat betekent dat je woning vanuit een centraal punt, meestal een CV-ketel, verwarmd wordt. Maar je kunt een woning ook op andere manieren verwarmen. In dit artikel kun je informatie vinden over de kosten en de mogelijkheden bij de aanleg van een CV leiding:

Wat kost het aanleggen van een CV leiding?

De prijsopbouw van de aanleg van een CV leiding bestaat uit de kosten voor de materialen en de arbeidskosten. De verhouding daartussen is ongeveer 40% materialen en 60% arbeidskosten. De prijzen van de aanleg van een CV leiding verschillen uiteraard per woning, omdat sommige woningen lastiger te verwarmen zijn dan andere. Maar ook kunnen de kosten oplopen wanneer de installateur bijvoorbeeld niet goed bij de leidingen kan. Bovendien verschillen de prijzen per ketel, en zijn combi ketels prijziger dan solo ketels. Dit zijn dingen waarmee je rekening moet houden wanneer je je CV leiding wilt laten aanleggen. Een CV installateur rekent gemiddeld tussen de 50 en de 65 euro per uur, inclusief btw.

Wat kost een nieuwe CV ketel?

Gemiddeld liggen de totale kosten van de aanleg van een CV leiding tussen de 5000 en de 10.000 euro te liggen, afhankelijk van het type ketel dat je kiest. Een HR ketel solo kost meestal tussen de 1000 en de 2500 euro, terwijl een combi HR ketel al gauw 1800 tot 3000 euro kost. De prijs van een UHR ketel solo ligt tussen de 1500 en de 2600 euro, en die van de combi tussen de 1800 en de 3000. De HRe ketel is alleen in combi variant te verkrijgen en kost meestal tussen de 8000 en de 12.000 euro.

Soorten CV ketels

Er zijn verschillende soorten ketels die op diverse manieren werken en over een verschillend rendement beschikken. Zo heb je ketels op gas en elektrische CV ketels. Ketels kun je naast rendement ook indelen in solo ketels en combi ketels. De solo ketels verwarmen alleen de ruimtes in je woning, maar de combi ketels kunnen naast je ruimtes ook water voor bijvoorbeeld de douche of het afwassen verwarmen. Je kunt zelf bepalen of je liever een solo of een combi ketel wilt.

CV ketels op gas

Ketels op gas zijn bijvoorbeeld de HR ketel (hoog rendement), de UHR ketel (ultra hoog rendement) en de HR-e ketel (hoog rendement elektriciteit). Ketels kun je behalve rendement ook indelen in solo ketels en combi ketels. De solo ketels verwarmen alleen de ruimtes in je woning, maar de combi ketels kunnen naast je ruimtes ook water voor bijvoorbeeld de douche verwarmen.

Elektrische CV ketels

Behalve de drie standaard CV ketels die op gas werken, zijn er nog twee ketels die je wellicht kunt overwegen. Als je zonnepanelen hebt of wilt aanschaffen, dan kun je een elektrische ketel kopen, die volledig werkt op zonne-energie. Ook de LTV ketel, oftewel de lage temperatuur ketel, is nog vrij nieuw en kan nog niet bij alle systemen gebruikt worden. De LTV ketel is namelijk alleen geschikt voor woningen die heel goed geïsoleerd zijn.

Je CV leiding laten aanleggen door een vakman

Je kunt je CV leiding het beste laten aanleggen door een professionele CV installateur. Zo weet je zeker dat de aanleg van je CV leiding voorspoedig zal verlopen. Bovendien kan een installateur je adviseren over de keuze van de CV ketel, zodat je altijd de perfecte ketel voor jouw woning en wensen krijgt. Een professionele installateur kan uiteraard ook je CV ketel installeren en je huidige CV ketel vervangen. MyGo kan jou in contact brengen met een installateur die in jouw buurt woont en jouw klus op een professionele manier kan uitvoeren. Als je geïnteresseerd bent in de mogelijkheden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Naast het gebruik van de MyGo Matchmaker kun je ook altijd vrijblijvend bellen naar 085 106 1600.