Terug naar diensten
Hemelwaterafvoer aanleggen

Hemelwaterafvoer aanleggen

Prijzen en tips

Om je hemelwater snel te kunnen afvoeren, heb je natuurlijk regenpijpen nodig. Deze regenpijpen worden ook wel HWA-buizen genoemd en kun je niet alleen los, maar ook als geheel systeem bestellen. Er zijn verschillende afmetingen, zodat je voor alle daken een geschikt regenwaterafvoersysteem kunt vinden. Wanneer je een dak hebt van 40 vierkante meter, dan zal een buis met een doorsnede van ongeveer 70 millimeter geschikt zijn. Voor een dak van 50 vierkante meter heb je een buis nodig met een doorsnede van 80 millimeter. Wanneer je een nog groter dak hebt, bijvoorbeeld van 100 vierkante meter, dan zijn buizen met een doorsnede van 100 millimeter het meest geschikt. Elke buis kan dus een andere hoeveelheid regenwater verwerken, waardoor het belangrijk is dat je weet hoe groot je dak precies is. Als je niet weet hoe je daarachter moet komen, dan kun je het beste eens een specialist in dakwerk om hulp vragen via de MyGo Matchmaker.

Hemelwaterafvoer aanleggen plat dak

Wanneer je een plat dak hebt, dan wordt het regenwater meestal niet via een regenbuis afgevoerd. Bij platte daken is het extra belangrijk dat regenwater wel op een andere manier zo snel mogelijk wordt afgevoerd, want als het water te lang op het dak blijft staan, kan dat erg zwaar worden. Hierdoor kan de beschermingslaag van je dak beschadigen en kan je dak uiteindelijk kromtrekken en doorzakken. Een plat dak heeft over het algemeen een kleine helling van tussen de 2 en de 5 graden, zodat het water wel naar één kant van het dak stroomt. Hier kun je een kiezelbak plaatsen, waar het water dan in wordt opgevangen. Er komen nogal wat andere dingen kijken bij de hemelwaterafvoer aanleggen voor een plat dak, waardoor je het beste een dakspecialist kunt inschakelen. Zo weet je zeker dat het regenwater efficiënt en rap wordt afgevoerd en dat er geen plassen op het dak blijven liggen. Ook zorgt een specialist ervoor dat de regenwaterafvoer niet snel zal verstoppen en dat de klus zorgvuldig en veilig geklaard wordt.

Hemelwaterafvoer aanleggen zink

Als je je hemelwaterafvoer wilt laten aanleggen met regenbuizen, dan zijn daar twee materialen voor: zink en PVC. De materialen hebben uiteraard andere eigenschappen en dus ook andere prijzen. Zink is een natuurlijk product dat erg duurzaam is. Als je op zoek bent naar een afvoersysteem van hoge kwaliteit, dan is zink een geschikte keuze. Zink kan lang meegaan en ziet er ook nog eens aantrekkelijk uit. Als je een afvoersysteem van zink wilt, is het verstandig om buizen te kiezen met het KOMO-keurmerk. Dan ben je verzekerd van goede kwaliteit. Een dakgoot van zink kost meestal ongeveer 10 tot 40 euro per meter. Een zinken regenpijp kun je krijgen voor dezelfde prijs. Een vierkante regenpijp is vaak duurder dan een ronde regenpijp. Als je je afvoersysteem wilt laten aanleggen door een professionele dakspecialist, dan ben je daar meestal 35 tot 45 euro per uur aan kwijt.

Hemelwaterafvoer aanleggen PVC

Naast zink kun je dus ook PVC gebruiken voor jouw regenwaterafvoersysteem. Ook PVC is een materiaal dat goede kwaliteit met zich meebrengt. PVC is erg stevig, waardoor het goed tegen zware weersomstandigheden kan. Zelfs wanneer het hard stormt, erg vriest, of tropisch heet is, zal jouw afvoersysteem goed blijven werken wanneer je PVC kiest. Het leuke aan PVC regenpijpen is dat je ze in vele kleuren kunt bestellen. Zo kun je jouw woning opfleuren met een mooi kleurtje aan de buitenkant. Een regenpijp van PVC van een meter lang kun je al krijgen vanaf zo’n 10 euro, maar de kosten kunnen oplopen op basis van de vorm en het merk dat je kiest. Weer geldt dat een vierkante regenpijp duurder is dan een ronde.

Wil je weten welke gekwalificeerde dakdekker bij jou in de buurt je het best of snelst kan helpen bij het plaatsen of vervangen van je hemelwaterafvoer? MyGo helpt je gratis, graag en goed. Klik op de Matchmaker-knop om op de door jou gewenste manier makkelijk en snel in verbinding te komen met de dakspecialist die het beste bij jouwe wensen past. Wil je liever persoonlijk iemand spreken? Dat kan ook. Door gratis met het MyGo service center te bellen via telefoonnummer 085 432 00 32.