Terug naar diensten
Lekkage Dakkapel

Lekkage Dakkapel

Lekkages in de dakkapel zijn hardnekkig en komen nooit gelegen. Daarom lees je hier hoe je deze lekkage snel kunt oplossen.

Lekkage dakkapel opsporen

Om een lekkage in de dakkapel te kunnen repareren moet je natuurlijk eerst weten waar de oorzaak zich bevindt. Een professionele dakdekker of dakkapel specialist heeft dit probleem vaak zo gevonden. Om kosten te besparen kan je echter best eerst zelf even op zoek gaan. Je kunt de volgende punten even controleren:

 • Controleer het dak op kapotte, losse of ontbrekende onderdelen. (bijvoorbeeld een loszittende dakpan)
 • Controleer de zijwanden van het dakkapel. (zitten hier scheuren of kieren in? Zitten de kitnaden goed vast?)
 • Controleer het lood in de dakkapel (is deze gescheurd, weggezakt of beschadigd door de wind?)
 • Controleer de kozijnen (zitten de kitnaden hier ook goed? Is er sprake van houtrot of andere beschadigingen? Lekt het raam zelf?)

Als je bij geen van deze punten een gebrek kunt vinden, maar er is wel een lekkage dan is het misschien toch tijd om een professional in te schakelen.

Met de MyGo Matchmaker vind je eenvoudig een vakspecialist bij jou in de regio. Vergelijk offertes en profielen van verschillende vakmannen bij jou in de buurt en kies de specialist die bij jou past. Heb je spoed of liever telefonisch contact? Onze klantenservice helpt je graag. Bel 085-432 00 32

Lekkage dakkapel kosten

De kosten voor het repareren van een dakkapel lekkage zijn natuurlijk afhankelijk van de aard van het probleem en de grootte van de dakkapel.

 • Bij simpele problemen aan een gewone dakkapel moet je rekenen op ongeveer 100 tot 300 euro
 • Grotere reparaties of reparaties aan een grotere dakkapel kunnen oplopen tot zo’n 1000 euro
 • Als de oorzaak van de lekkage aan het dak ligt in plaats van het dakkapel zijn de kosten afhankelijk van de schade. Kijk voor een indicatie op deze pagina.

Lekkage dakkapel verzekering

Zoals je dus ziet kunnen de kosten van een reparatie aan je dak(kapel) dus aardig oplopen. Als er sprake is van flinke schade kan het dan ook vervelend zijn deze kosten zelf te moeten dekken. Als het eenmaal duidelijk is wat de schade aan je dakkapel is, en hoeveel dit ongeveer zal gaan kosten, kan je altijd proberen aan te kloppen bij de verzekering. In sommige gevallen wil de verzekering deze kosten namelijk wel vergoeden. Meestal komt dit voor als de schade afkomstig is van extreme weersomstandigheden zoals een storm of hevige sneeuwval. Vraag het gerust even na bij jouw verzekeraar. Vergeet in dat geval niet om foto's te maken van eventuele schade, voor je de dakkapel laat repareren.

Als je op zoek bent naar een professionele dakdekker ben je bij MyGo aan het juiste adres. Via de Matchmaker kom je eenvoudig in contact met verschillende vakmannen bij jou in de regio. Vergelijk offertes, profielen of beoordelingen van andere klanten om de juiste vakman te vinden voor jouw klus. Heb je spoed of liever telefonisch contact? Bel onze klantenservice op 085-432 00 32. Wij helpen graag met het vinden van de juiste specialist

Lekkage dakkapel repareren

Als de oorzaak van de lekkage in de dakkapel eenmaal bekend is, is de volgende stap het repareren. Een dakkapel of zelfs een dak repareren is een lastige klus wanneer je hier geen ervaring mee hebt. De reparatie zelf uit voeren is dan ook niet aangeraden, en kan bovendien ten koste gaan van het recht op een vergoeding van de verzekeraar. Professionele dakdekkers hebben ervaring, professioneel gereedschap en zijn goed verzekerd als er iets verkeerd gaat. Hoe de reparatie precies verloopt is afhankelijk van de oorzaak van de lekkage dakkapel.

 • Soms is het schoonmaken van het platte dakje of de dakgoot voldoende
 • Soms moet de dakbedekking worden vervangen of gerepareerd
 • Soms moet de constructie worden hersteld of vervangen
 • Soms moeten er nieuwe ramen in de dakkapel worden geplaatst
 • Soms moeten er kieren of gaten worden gedicht

Een dakspecialist schakel je snel en eenvoudig in met de MyGo Matchmaker. Vergelijk offertes en profielen of plan direct een afspraak in bij een dakdekker bij jou in de regio. Heb je spoed of liever telefonisch contact? Onze klantenservice staat klaar om de beste vakman te vinden voor jouw situatie. Bel 085-432 00 32

Lekkage dakkapel voorkomen

Het gezegde luidt ‘voorkomen is beter dan genezen’ en ook in deze situatie gaat dit doorgaans op. Lekkages zijn helaas niet altijd te voorkomen. Zeker niet als de oorzaak blijkt te liggen bij verouderd materiaal of een gebrekkige installatie. Er zijn echter situaties waar je wel wat kunt doen om de lekkage te voorkomen.

 • Een dik pak sneeuw kan enorm veel druk uitoefenen op een dakconstructie. Om grote schade te voorkomen kan je de sneeuw dus het beste zo snel mogelijk van je dakkapel verwijderen
 • Een dakkapel dient goed te worden onderhouden. Dit betekent dat er met enige regelmaat van werkzaamheden aan moeten gebeuren om hem stevig en lekvrij te houden. Je kunt hier vaak ook een onderhoudscontract voor afsluiten.
 • Maak het dak ook geregeld vrij van bladeren en ander vuil. Op zichzelf zullen deze kleine dingetjes geen schade veroorzaken. Vuil hoopt zich echter vrij snel op, en als je schade wilt voorkomen ben je liever te vroeg dan te laat.