Terug naar diensten
Lekkage Dakkapel

Lekkage Dakkapel

Lekkages kunnen overal opduiken en de dakkapel is helaas geen uitzondering op deze regel. Doorgaans worden lekkages in de dakkapel veroorzaakt door een combinatie aan externe (harde wind, regen, storm, etc.) en interne (gebrekkige constructie, houtrot, schimmel) factoren. In de regel is vochtschade vaak een belangrijke boosdoener. Vooral als het vocht kans ziet om zich lange tijd op te hopen en te verspreiden, is het mogelijk dat de constructie van binnenuit ernstig wordt aangetast. Het is met een lekkage dus belangrijk dat je er snel bij bent.

Lekkage dakkapel: reparatie

Iedere reparatie begint met het opsporen van het probleem. Bepaal dus eerst waar de vochtschade precies vandaan komt en of je de precieze oorzaak kunt achterhalen. Valt het je op dat er vochtvlekken in de vloer of op het plafond zitten? Verwijder zelf een plank of behang en controleer hoe diep de lekkage is doorgedrongen. Zeker bij een nieuwe dakkapel is het handig om in de eerste weken en maanden te kijken hoe waterdicht de constructie nu werkelijk is. Mochten er bijvoorbeeld fouten zijn gemaakt binnen de verbouwing, kunnen de reparatiekosten nog op de aannemer worden verhaald.

Lekkage dakkapel: door sneeuw

Een dik pak sneeuw kan enorm veel druk uitoefenen op een dakconstructie. In Oostenrijk, Canada en andere sneeuwrijke landen zijn huizen gebouwd om dat gewicht te kunnen dragen. Nederland heeft echter niet vaak met zware sneeuwval te maken, waardoor onze huizen kwetsbaar zijn bij een incidenteel dik pak sneeuw. Zware sneeuw kan de dakbedekking uit vorm duwen of zelfs geheel in laten storten. Zorg daarom, indien mogelijk, dat sneeuw snel van het dak wordt verwijderd nog voordat het zulke schade kan veroorzaken.

Lekkage dakkapel: verzekering

Een totale vernieuwing van een dakkapel kan al gauw tegen de € 1000,- aanlopen. Het is daarom raadzaam om bij eventuele schade eerst bij je verzekering langs te lopen. In het geval van extreme weersomstandigheden, zoals een dik pak sneeuw, worden de reparatie- of vervangingskosten vaak door de verzekeraar vergoed.

Heb je lekkage aan je dakkapel en zoek je daarvoor een oplossing? Via de Matchmaker van MyGo vraag je snel en kosteloos offertes aan bij de beste vakmannen bij jou in de buurt. Bellen kan ook via: 085-432 00 32