Terug naar diensten
Schuur isoleren

Schuur isoleren

In het kader van duurzaamheid zijn we steeds beter gaan isoleren. We isoleren onze woningen en onze garages, maar ook onze schuren kunnen we isoleren. In dit artikel bespreken we waarom je je schuur zou isoleren, wat dat kost en waar je rekening mee moet houden.

Wil jij je schuur isoleren? Maak dan direct gebruik van de MyGo Matchmaker om in contact te komen met een isolatiespecialist bij jou in de buurt. Of bel naar 085 106 1600 en dan matchen wij je met een vakman die jouw schuur zo voordelig mogelijk voor je kan komen isoleren.

Direct een isolatiespecialist nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Je schuur isoleren: wat kost dat?

Overweeg je om je schuur te isoleren, dan kun je uitgaan van de kosten die gelden voor het isoleren van een garage. Die kosten zien er als volgt uit:

Tabel 1: Kosten schuur isoleren

Soort isolatie in schuur

Gemiddelde kosten per m2 (incl. plaatsing en btw)

Muurisolatie

€ 15 - € 150

Vloerisolatie

€ 20 - € 35

Dakisolatie

€ 20 - € 100

Isolatieglas

€ 70 - € 120

Nu staat een schuur over het algemeen los van het huis, dus betaal je wel voor de isolatie van vier muren, de vloer en het dak. Echter, de gemiddelde schuur is een stuk kleiner dan een garage, waardoor de kosten van een schuur isoleren meestal wel lager uitvallen.

Wel zijn schuren vaak van hout gemaakt, wat betekent dat ze geen spouwmuren hebben. Spouwmuurisolatie is daarom meestal geen optie. Wil je de muren van je schuur isoleren, dan zul je ze van binnenuit moeten bekleden, bijvoorbeeld door kunststof isolatiematerialen op de binnenmuur te lijmen.

Wil je je schuur omtoveren tot een schuurwoning? Dan zul je je schuur ook als een huis moeten isoleren. Lees daarvoor ons artikel Huis isoleren kosten.

Je schuur isoleren: waarom je dat zou doen

Of je schuur isoleren de moeite waard is, is grotendeels afhankelijk van hoe je je schuur gebruikt en wat je erin bewaart. Wel kun je je schuur een stuk leefbaarder maken door hem te isoleren, waardoor je er potentieel meer tijd in zou willen doorbrengen.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een isolatiespecialist in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Schuur isoleren die wordt gebruikt als opberghok

Als je alleen tuingereedschappen in je schuur bewaart, zoals heggenscharen en andere niet-elektrisch aangedreven werktuigen, dan is je schuur isoleren niet noodzakelijk. Zelfs als je werktuigen wel door stroom worden aangedreven, hoeft het isoleren van je schuur niet noodzakelijk te zijn. Het belangrijkste is tenslotte dat je gereedschappen droog liggen, zodat ze niet gaan roesten en er geen beschadigingen ontstaan.

Wil je echter kwetsbare materialen in je schuur opbergen, zoals meubilair waar je binnen even geen plekje voor hebt of een waardevolle verzameling, dan kan je schuur isoleren verstandig zijn om bijvoorbeeld schimmel te voorkomen. Voor jezelf maakt het namelijk niet uit als de schuur waar je nooit komt onaangenaam klam is, maar door hem te isoleren kun je voorkomen dat je vroegtijdig afscheid moet nemen van je dierbare spullen in je opberghok.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een isolatiespecialist in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Schuur isoleren om hem een tweede leven te geven

Een schuur hoeft niet alleen als opberghok te dienen. Ben je erg ambitieus en wil je er bijvoorbeeld een schuurwoning van maken, misschien om te dienen als bed and breakfast of lounge voor de kinderen, dan is het isoleren van je schuur een must. Tenslotte is een klamme, niet-geïsoleerde schuur niet leefbaar en zal potentiële elektronica de vochtige omstandigheden niet lang overleven. Wil je dus meer halen uit je schuur en er een plek van maken waar je graag tijd doorbrengt, dan zul je je schuur willen isoleren.

Voordelen van je schuur isoleren

Je schuur isoleren heeft enkele voordelen. Opgesomd komen die neer op het volgende:

  • Een geïsoleerde schuur kan een uitbreiding vormen op de leefruimte in en rondom je huis. Je kunt er bijvoorbeeld een knutselruimte, een speelschuur of een gastenverblijf van maken.
  • Een geïsoleerde schuur voelt minder kil aan. Zo wordt het prettiger om er te zijn en bijvoorbeeld bezig te gaan met klusprojecten.
  • Een geïsoleerde schuur vermindert vochtproblemen die anders zouden kunnen ontstaan. Door je schuur te isoleren voorkom je dat gereedschap gaat roesten of dat er schimmelvorming ontstaat.

Je schuur isoleren: waar je rekening mee moet houden

Is je schuur isoleren wel de moeite waard? Isoleren kan relatief prijzig zijn, vooral als het gaat om een ruimte waar je nooit komt en waar je ook niets van waarde opbergt. In dat geval kan het verstandiger zijn om je schuur niet te isoleren. Tenslotte zul je je schuur dan ook niet verwarmen en ben je niet per se duurzaam bezig als je hem laat isoleren.

In hoeverre moet je schuur geïsoleerd worden? Als het belangrijkste is dat je schuur droog is, kan het handig zijn om vooral het dak en de muren te laten isoleren, zodat er geen water naar binnen lekt. Heeft je schuur geen vloer, dan zul je de vloer moeten isoleren om te voorkomen dat grondwater alsnog binnenkomt en voor een hoge luchtvochtigheid zorgt.

Vergeet de ramen niet. In schuren zul je over het algemeen enkel glas aantreffen, wat veel tocht doorlaat. Om je schuur dus echt goed te isoleren, is het laten plaatsen van dubbel glas noodzakelijk. Anders kun je ook kiezen voor tochtstrips, maar die zullen niet alle kou buitensluiten.

Welke opties heb je als het aankomt op isolatie? Op welke manieren je je schuur kunt isoleren, is afhankelijk van de muren, het plafond, de ramen en de grond. Zo zullen de meeste schuren geen dubbele wanden hebben, waardoor spouwmuurisolatie geen optie is. Ook werkt een plat dak isoleren anders dan een schuin dak isoleren. Dit zijn allemaal factoren om in overweging te nemen wanneer je je schuur laat isoleren, hoewel een isolatiespecialist je op dit vlak zeker zal kunnen adviseren.

Schuur isoleren? MyGo geeft bespaartips

Kies het type isolatie waarvan het rendement het hoogst is. Nu zul je in een schuur over het algemeen niet veel energie verbruiken, maar als je je schuur wilt ombouwen tot een schuurwoning of gastenverblijf, is het wel zo voordelig om te kiezen voor het isolatiemateriaal met het hoogste rendement. Zo kun je op termijn toch nog enig geld besparen.

Plan meerdere isolatieprojecten tegelijkertijd in. Wanneer je met een isolatiespecialist in zee gaat, is het over het algemeen voordeliger om meerdere projecten tegelijk te laten uitvoeren. Zo kun je besparen op voorrijkosten en is het in sommige gevallen mogelijk om korting te krijgen, bijvoorbeeld op de materialen of de arbeidskosten.

Maak gebruik van subsidies in het kader van duurzaamheid. Met gemeentelijke subsidies of de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds kun je je schuur voordeliger laten isoleren. Controleer op hun website of je voor dergelijke subsidies of leningen in aanmerking komt.

Schakel een regionale isolatiespecialist in. De meeste vakmannen rekenen voorrijkosten als zij ver moeten rijden. Laat je je schuur isoleren door een regionale isolatiespecialist, dan hoeft die minder ver te rijden en kan het zijn dat je zelfs helemaal geen voorrijkosten hoeft te betalen.

Vraag meerdere offertes aan bij isolatiespecialisten. Zo voordelig mogelijk je schuur isoleren kan alleen als je weet welke verschillende opties er zijn. Offertes opvragen bij verschillende isolatiespecialisten doe je eenvoudig via de MyGo Matchmaker.

Snel een isolatiespecialist in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Je schuur isoleren laat je doen via MyGo

Heb jij nu besloten dat je je schuur wilt laten isoleren door een isolatiespecialist? Maak dan gebruik van de MyGo Matchmaker om vrijblijvend offertes bij verschillende vakmannen in jouw regio op te vragen en zo diegene te kiezen die deze klus het voordeligst voor je kan klaren.

Geef je de voorkeur aan telefonisch contact? Bel dan naar 085 106 1600 en dan zoeken wij dé vakman voor het isoleren van jouw schuur.