Terug naar diensten
Tuin ophogen

Tuin ophogen

Is de grond in je tuin verzakt waardoor je betegeling niet meer recht ligt, stroomt het regenwater steeds niet weg of wil je echt een bijzondere tuin creëren? Al deze kwesties kunnen worden opgelost als je je tuin laat ophogen.

Zoek jij een grondverzetbedrijf dat je tuin voor je kan komen ophogen? Bel dan naar 085 106 1600 om direct te gematcht te worden met het bedrijf voor jouw klus, of gebruik onze online MyGo Matchmaker om zelf 24/7 offertes op te vragen.

Direct een hovenier nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Waarom tuin ophogen?

Er bestaan verschillende redenen waarom je je tuin zou laten ophogen. Als je dit artikel leest heb je waarschijnlijk één specifieke reden in gedachten, maar je zou ook de gelegenheid kunnen benutten om bepaalde gedeeltes van je tuin om andere redenen te laten ophogen. Laat bijvoorbeeld je tuin ophogen…

 • ... om nieuwe bestrating strak te kunnen leggen. Wil je tegels leggen voor een nieuw tuinpaadje of terras, dan moet de ondergrond wel helemaal egaal zijn voor een strak resultaat. Door je tuin op te hogen, egaliseer je tegelijkertijd de ondergrond. Ook voorkom je op deze manier eventuele toekomstige verzakkingen, doordat de dichtheid van de aarde door het ophogen sterk wordt vergroot. Onze stratenmakers helpen je overigens graag bij het bestraten van je tuin!
 • ... om speelse hoogteverschillen te creëren. Als je een hoger gelegen terras of een watervalletje wilt aanleggen, zul je ook eerst je tuin moeten ophogen. Zo geef je diepte aan je tuin en druk je jouw persoonlijke stijl uit. Weet je niet zeker wat je precies met je tuin wilt? In dat geval kan een hovenier je helpen bij je nieuwe tuinontwerp!
 • ... om de afwatering in je tuin te verbeteren. Als het water in je tuin op dit moment niet goed wegloopt en je grasveld continu drassig is, kun je je tuin ophogen om deze afwateringsproblemen te verhelpen. Zorg er daarbij voor dat de helling vanaf je huis afloopt, zodat het water uit je tuin stroomt in plaats van richting je woning.

Kosten tuin ophogen

Hoeveel je tuin ophogen je gaat kosten, is grotendeels afhankelijk van het grondverzetbedrijf dat je kiest. Voor een schatting van de prijs kun je wel onderstaande tabel inzien, waarin een gemiddeld prijsbereik wordt weergegeven. Hierbij kan het bedrijf een uurtarief hanteren of juist een bepaald bedrag rekenen per m³ grond.

Kosten per m³ te verzetten grond

€ 3 - € 8

Transportkosten per m³ grond

€ 13

Uurtarief grondverzetbedrijf

€ 60 - € 90

In tegenstelling tot bij andere grondverzetklussen hoef je bij het ophogen van je tuin niet te betalen voor bijvoorbeeld containerladingen of verwerkingskosten; tenslotte wordt er juist extra grond bij je gestort, die al dan niet afkomstig is uit je eigen tuin.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste hovenier in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Tuin laten ophogen: waarmee rekening houden

Voordat je je tuin door een bepaald grondverzetbedrijf laat ophogen, is het handig om je bewust te zijn van een aantal kwesties:

   • Controleer of het grondverzetbedrijf wel de tuinen van particulieren ophoogt. Sommige grondverzetbedrijven werken eigenlijk alleen in opdracht van de gemeente of zakelijke projecteigenaars. Aangezien je vermoedelijk je eigen tuin wilt laten ophogen, zijn dit niet de grondverzetbedrijven die je zoekt.
   • Laat je tuin ophogen door een grondverzetbedrijf dat goed staat aangeschreven. Om er zeker van te zijn dat het resultaat van je tuinophoging naar wens is, is het verstandig om van tevoren even te kijken wat voor recensies het bedrijf heeft dat jij op het oog hebt. Nu zijn mensen wel eerder geneigd om online te klagen dan om positieve reviews te schrijven, dus laat je hier niet teveel door afschrikken wanneer je je tuin wilt laten ophogen.
   • Wil je besparen? Laat dan je tuin ophogen met relatief goedkoop materiaal. Nu lijkt aarde misschien het meest voor de hand liggende materiaal, maar wil je bijvoorbeeld je tuin ophogen om een terras aan te leggen, dan volstaat een goedkoper materiaal zoals zand ook. Tenslotte hebben die tegels de voedingsstoffen die aarde anders te bieden zou hebben niet nodig. Bovendien heeft zand een hogere dichtheid, waardoor het ook nog eens minder snel verzakt.
   • Laat je tuin ophogen door een regionaal grondverzetbedrijf. Vrijwel ieder bedrijf dat je inschakelt zal voorrijkosten vragen, zo ook voor het ophogen van je tuin. Wil je dus op die voorrijkosten besparen, laat dan je tuin ophogen door een regionale professional. Grondverzetbedrijven bij jou in de buurt vind je eenvoudig via de MyGo Matchmaker.
Snel een hovenier in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Tuin ophogen? MyGo helpt!

Wil jij nu de hulp van MyGo bij het vinden van een grondverzetbedrijf dat jouw tuin kan komen ophogen? Bel dan naar 085 106 1600 of check onze Matchmaker om een of meerdere offertes op te vragen bij bedrijven in jouw regio óf om direct een afspraak te maken.