Terug naar diensten
Bomen laten planten

Bomen laten planten

Bomen wie houdt er niet van. Als het warm is voorzien ze ons van schaduw. Ze zorgen voor een veilig huis voor vele diersoorten en het allerbelangrijkste is wel dat ze ons van zuurstof voorzien. Daarnaast vrolijken ze onze tuin ook nog eens op. Wil een boom goed tot zijn recht laten komen dan begint alles bij een goede start. Een boom moet op het juiste moment en op de juiste manier geplant worden. Heb je hulp nodig bij het planten? MyGo Matchmaker helpt je graag bij het vinden van een boomspecialist.

Direct een hovenier nodig in jouw omgeving?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Kosten om een boom te laten planten?

De kosten voor het planten van een boom kunnen aardig verschillen. Dit heeft natuurlijk te maken met het soort boom dat je kiest. Het kan zelfs variëren tussen de €. 50,- en €. 900,-  Hoe ouder de boom is, hoe hoger de kosten zullen zijn. De kosten van een hovenier zullen gemiddeld tussen de €. 30,- en €. 60,- per uur liggen. Vergeet niet dat je ook rekening moet houden met het eventueel vervoeren van de boom.  Het beste kun je verschillende offertes aan vragen bij hoveniers bij jou in de buurt. Zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Wanner kan je het beste bomen planten?

Wil je een boom een goede start meegeven, dan kan je het beste de boom planten in het voorjaar, maart-april of in het najaar, oktober-november. Wanneer de bladeren van de bomen zijn gevallen en de boom in rust is. De boom kan dan al zijn energie stoppen in de diktegroei van de stam. Pas later kan de boom z’n energie steken in de knopontwikkeling of het aanmaken van nieuwe bladeren. Op deze manier heeft hij alle tijd om zichzelf te ontwikkelen en een volwassen boom te worden.

Bomen laten planten

Wanneer kan ik de boom beter niet planten

Er zijn momenten dat je beter geen boom kan planten. Geduld is dan een schone zaak en wachten zal de boom helpen zicht beter te ontwikkelen.

Wacht nog even met planten:

  • Als er sneeuw ligt
  • Als de grond erg nat is
  • Als de grond nog erg bevroren is.
  • Als het planten van de boom de structuur van de bodem bederft.

Waar kun je het beste bomen planten?

De plek waar je de boom wil planten is zeker belangrijk. Daarbij verschilt de zonnestand in de zomer ook ten opzichte van de winter. Maar de regel is, dat je bladverliezende bomen beter aan de zuidzijde van een huis kan planten en wintergroene bomen kun je weer beter aan de noordzijde van je huis planten.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste hovenier in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Kan ik een boom ook verplanten?

Verplanten van een boom kun je het beste doen tussen oktober en maart. Het is wel belangrijk dat je zo weinig mogelijk van de wortels beschadigd. Bij wintergroene planten, zoals coniferen is het belangrijk dat je de wortels uitgraaft zonder dat de grond van de wortels loskomt.

Is er ook een boom die weinig tot geen onderhoud behoeft?

Onderhoudsarme bomen zijn er zeker. Een goed voorbeeld hiervan is de Amelanchier lamarckii oftewel het krentenboompje.  Deze boom geeft je in de lente witte bloesem en in de zomer verrast hij je met sierlijke groene blaadjes en bessen. Daarbij heeft hij een prachtige herfstverkleuring.

Bomen laten planten

Welke boom groeit snel?

Wil je graag een snelgroeiende boom? Dan zijn hier een aantal suggesties:

  • De treurwilg, een boom die wel 2 meter per jaar groeit en uiteindelijk wel 12 meter kan worden.
  • Italiaanse populier, deze boom groeit nog harder, wel 3 meter per jaar en kan maar liefst zo’n 20 meter hoog worden.
  • De paulownia tomentaso. deze boom spant de kroon met 5 meter per jaar. Hij zal stoppen als hij zo’n 12 meter bereikt heeft. Houd wel rekening bij deze boom, dat de rozige bloemen pas na enkele jaren zullen verschijnen.

Kies je voor een snelgroeiende boomsoort, dan is het belangrijk dat je de boom voldoende ruimte geeft. Dit lijkt in eerste instantie misschien niet zo mooi, maar de boom heeft het echt nodig om goed tot bloei te komen. Houd ook rekening met de afstand tot uw woning. Staat de boom te dicht bij dan kan hij voor schade zorgen.

Snel een hovenier in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Hulp nodig bij het planten of verplanten van een boom?

Vind je het toch wat spannend om de boom zelf te planten? En wil je de boom een goede start geven in het leven? Roep dan de hulp in van een goede hovenier. MyGo Matchmaker helpt je graag bij het vinden van een specialist bij jou in de buurt. Heb je liever telefonisch contact, bellen kan ook 085 106 1600.Tijdens kantooruren en geheel vrijblijvend.