Terug naar diensten
Goedkoop verhuizen

Goedkoop verhuizen

Sta je op het punt om te gaan verhuizen? Een verhuizing is meestal niet voordelig. Je zult vaak nieuwe meubelen, verf, vloer, keuken en/of andere zaken nodig hebben voor je nieuwe woning. Daarnaast is het soms nodig om je oude woning nog eens op te knappen, voordat je deze kunt verkopen. Al met al komt er een heleboel kijken bij een verhuizing. In dit artikel geven we je interessante tips over hoe je zo goedkoop mogelijk kunt verhuizen.

Ben je op zoek naar voordelige verhuizers die je kunnen helpen met verhuizen? Dan is de MyGo matchmaker een interessant optie. Daarmee vind je snel en eenvoudig verschillende verhuizers bij jou in de buurt. Je kunt deze vervolgens met elkaar vergelijken en bijvoorbeeld één of meerdere offertes opvragen. Zo krijg je een goed beeld van de kosten voor jouw klus, en kun je zelf de verhuizers uitkiezen die het beste aansluiten bij jouw wensen en behoeften. Liever telefonisch? De MyGo klantenservice medewerkers kunnen je ook telefonisch matchen met verhuizers die het best passen bij jouw wensen en regio. Bel dan 085 – 432 00 32.

Hoe bereid je een verhuizing het beste voor?

Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze wel. In het geval van een verhuizing is deze uitspraak zeker van toepassing. Wanneer je zo voordelig mogelijk wilt verhuizen is een goede voorbereiding een vereiste. Met behulp van onderstaand stappenplan kun je goed voorbereid een verhuizing ingaan:

Stap 1: Maak een planning

Het is belangrijk om van te voren na te denken over een plan van aanpak. Wanneer doe je wat en wanneer precies? Schakel je bijvoorbeeld een verhuisbedrijf in of ga je zelf de inboedel vervoeren en verslepen op de dag van verhuizing? Moet je vrij regelen van je werk?

Stap 2: Orden je inboedel

Een verhuizing is een ideaal moment om eens goed naar jouw spullen te kijken. Wat heb je nu echt nodig en wat kan weg? Denk hierbij o.a. aan je kleren, je accessoires, je meubelen, je boeken, je servies etc. Het kan een heel fijn gevoel geven om op te ruimen. Wanneer je dit het liefst zo milieubewust mogelijk doet, kun je jouw spullen het beste wegbrengen naar kringloopwinkels. Wellicht heeft een ander er nog iets aan. Andersom geldt dit natuurlijk ook. Heb jij nog iets nodig? Kijk dan eerst eens bij een kringloopwinkel, wellicht kun je daar voor een zacht prijsje wel een waardevolle en nuttige toevoeging aan jouw inboedel vinden. Dit is niet alleen beter voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. 

Stap 3: Inpakken

Wanneer je zo voordelig mogelijk wilt verhuizen is het verstandig om zoveel mogelijk in te pakken in dozen. Dit scheelt tijd op de verhuisdag zelf en wanneer je verhuizers hebt ingehuurd ook geld, aangezien zij dit dan niet meer hoeven te doen. Het beste is om van boven naar beneden te werken. Begin dus met inpakken op de zolder en zet de dozen vervolgens allemaal op de begane grond, zodat je er gemakkelijk en snel bij komt op de dag van verhuizen.

Stap 4: Geef je nieuwe adres op tijd door

Het is belangrijk om je nieuwe adres op tijd door te geven aan verschillende instanties en jouw relaties. PostNL kan je hier bijvoorbeeld bij helpen. Die beschikken over een verhuisservice waarbij zij al jouw gegevens doorgeven aan de overheid, zorginstellingen en bedrijven.

Stap 5: Regel op tijd de benodigde klusmaterialen

Het is handig om alle maten in je nieuwe woning op te meten, zodat je op tijd zaken als gordijnen, een vloer en verf kunt regelen. Op die manier weet je precies wat je nodig hebt en kun je direct beginnen wanneer jij dat wil.

Stap 6: Bekijk je lopende contracten

Wanneer je huurt is het uiteraard van belang om je huurcontract op tijd op te zeggen, zodat je geen dubbele huur hoeft te betalen en kunt verhuizen wanneer jij dat wilt. Naast een huurcontract heb je vaak een energie-, internet- telefoon- en televisie contract. Bekijk goed wat je eventueel mee kunt nemen naar je nieuwe woning en wat je eventueel op wilt zeggen. Doe dit op tijd om zo onnodige dubbele kosten te voorkomen. 

Waarom een verhuisbedrijf inschakelen?

Het inschakelen van een verhuisbedrijf brengt uiteraard kosten met zich mee, maar bespaart daarmee ook een hoop stress en kans op blessures. Verhuizers zijn ervaren personen die precies weten hoe je de inboedel het beste kunt inpakken en zo efficiënt mogelijk kunt vervoeren. Verhuizers beschikken vaak over een m3-berekening, waarmee ze van tevoren kunnen uitrekenen hoeveel m3 je nodig hebt voor jouw inboedel. Zo weten ze precies welke verhuiswagen ze moeten gebruiken, waardoor je zo min mogelijk heen en weer hoeft te rijden. Daarnaast weten professionele verhuizers hoe je het beste de zware spullen zoals een wasmachine en een koelkast kunt verplaatsen. Met behulp van een verhuisbedrijf is jouw verhuizing zo gepiept. Het scheelt jou een heleboel tijd en je hoeft je nergens druk om te maken. Hieronder nog even kort de voordelen bij het inschakelen van een verhuisbedrijf:

  • Je bent zelf minder tijd kwijt aan de verhuizing.
  • Je loopt geen kans op blessures, want je ontlast jezelf van zwaar tilwerk.
  • Je hoeft geen vervoer te regelen.
  • Je ontlast jezelf van een heleboel stress en geregel.

Kortom, genoeg redenen om het inschakelen van een verhuisbedrijf eens te overwegen.

Wat kost het inhuren van verhuizers?

Een professioneel verhuisbedrijf inschakelen kost gemiddeld tussen de €400 en €1500, afhankelijk van het aantal verhuizers dat je nodig hebt. Hoe meer verhuizers, hoe hoger het bedrag. De genoemde prijzen zijn exclusief vervoer en voorrijkosten. Voor het vervoer ben je ongeveer tussen de €55 en €75 per uur kwijt, afhankelijk van de grootte van de wagen. De voorrijkosten liggen gemiddeld tussen de €0.50 en €1,- per km. De meeste verhuisbedrijven bieden de eerste 20-100 km gratis aan. Bekijk hier meer informatie over de kosten bij het inschakelen van ervaren verhuisbedrijven.

Bespaartips van MyGo

Wanneer je zo voordelig mogelijk wilt verhuizen kun je gebruik maken van onderstaande tips:

  • Pak zelf zo goed mogelijk de inboedel in en zet de dozen zoveel mogelijk beneden neer. Dit scheelt de verhuizers tijd en jou daarmee geld.
  • Verhuis met behulp van vrienden/kennissen. Dit scheelt je kosten voor de verhuizers, maar kost je meer tijd en wellicht extra vrije dagen.
  • Vergelijk verschillende verhuisbedrijven met elkaar. Zo krijg je een goed beeld van de kosten voor jouw verhuizing en kun je zelf het bedrijf uitzoeken dat het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften.
  • Breng oude spullen zelf naar de stort of laat dit ophalen door een kringloopwinkel.
  • Bekijk de voorrijkosten van verschillende verhuisbedrijven. Het enige bedrijf geeft meer gratis km’s weg dan het andere.

Vind voordelige verhuisbedrijven via MyGo

Ben je op zoek naar voordelige verhuisbedrijven? Maak dan gebruik van de MyGo matchmaker. Hier kun je snel en eenvoudig verschillende verhuisbedrijven met elkaar vergelijken op basis van o.a. prijzen, recensies en keurmerken. Zo vind je gemakkelijk een geschikt verhuisbedrijf voor jouw verhuizing. Heb je liever direct telefonisch contact? Bel dan 085 106 1600.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!