Direct hulp
Terug naar diensten
Lekkage plat dak

Lekkage plat dak

Lekkage in je platte dak kan de nodige ongemakken veroorzaken als je deze niet op tijd op merkt en op lost. Vermoed je een lekkage? Schakel dan ook zo snel mogelijk een dakdekker in om de schade beperkt te houden.

Ben je op zoek naar een goede dakdekker bij jou in de regio? Dan is MyGo hèt startpunt. Gebruik de MyGo Matchmaker om dakdekkers te vinden bij jou in de buurt. Vraag offertes aan of neem direct contact op met de dakdekker naar jouw keuze. Heb je liever hulp bij het kiezen van een dakdekker? Bel dan 085 106 1600 en onze klantenservice helpt met het vinden van een dakdekker die past bij jouw klus.

Lekkage plat dak, wat nu?

Als je een lekkage hebt, of vermoed, in je platte dak kun je het beste zo snel mogelijk een dakdekker inschakelen. Terwijl je wacht op de dakdekker zijn er al wel een aantal dingen die je kunt doen om de schade en kosten te beperken:

  • Verplaats meubilair en andere kostbare spullen om schade hieraan te voorkomen.
  • Als de lekkage hevig is kun je het water opvangen met bijvoorbeeld emmers. Zo voorkom je schade aan de vloer.
  • Maak indien nodig het plafond alvast een beetje droog voor de dakdekker komt. Zo kan het lek gemakkelijker worden opgespoord.
  • Neem foto’s van de schade voor de verzekering.

Vervolgens is het wachten op een ervaren dakdekker om het platte dak te repareren.

Lekkage plat dak kosten

De kosten voor het opsporen en oplossen van de lekkage is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de lekkage. Daarnaast moet ook de tijd die nodig is om de oorzaak te vinden worden meegenomen in de totale kosten. Ook het materiaal van de dakbedekking heeft een invloed op de totale kosten.

Om de lekkage geheel te verhelpen moet je rekenen op de volgende kosten:

Soort kosten Gemiddelde kosten Minimale kosten Maximale kosten
Lekkage opsporen 300 euro 75 euro 500 euro
Lekkage repareren 45 euro per m2 30 euro per m2 60 euro per m2
Dakgoot repareren 150 euro 100 euro 200 euro

Bovenstaande prijzen zijn inclusief de btw en arbeidskosten. Zoals je ziet kunnen de kosten voor het opsporen van de lekkage in een plat dak flink variëren. Dit komt omdat de lekkage soms duidelijk zichtbaar is. Het kan ook zijn dat de lekkage lastig is om op te sporen, waardoor speciale apparatuur nodig is.

Bij MyGo vindt je eenvoudig ervaren dakdekkers bij jou in de regio. Gebruik de Matchmaker om dakdekkers te vinden en vergelijken of bel 085 106 1600 en onze klantenservice helpt met het vinden van een geschikte dakdekker voor jouw klus.

Lekkage plat dak opsporen

Voor de lekkage kan worden verholpen moet de oorzaak worden opgespoord. Een lekkage in platte daken opsporen gaat als volgt:

  1. Eerst gaat de dakdekker het dak op om deze te controleren op zichtbare gebreken.
  2. Hierna controleert de dakdekker de dakgoot, dak doorvoer en gevelaansluiting met de buren op eventuele gebreken.
  3. Als de dakdekker geen zichtbare gebreken kan vinden wordt er met verschillende lekdetectie methoden gezocht naar een mogelijke lekkage. Hiervoor gebruikt de dakdekker bijvoorbeeld een rookgasdetectie of hygrometrie.

Als de dakdekker met al deze methodes geen lekkage in het platte dak kan vinden, is het ook mogelijk dat de lekkage uit een waterleiding komt. In dat geval kun je deze laten opsporen door een lekdetectie specialist. Voor meer informatie over het opsporen van een lekkage in een plat dak kun je terecht op deze pagina.

Lekkage plat dak verzekering

In de meeste gevallen wordt een lekkage in een plat dak vergoed door de opstalverzekering. Aangezien de polisvoorwaarden per verzekering verschillend zijn kun je dit het beste navragen aan jouw verzekeraar. Houdt ook rekening met de volgende punten:

  • Als de lekkage voorkomen kon worden (nalatigheid) dan wordt de schade niet verzekerd.
  • De schade die is ontstaan als gevolg van de lekkage wordt ook niet altijd vergoed.

Voor meer informatie over de rol van de verzekeraar bij lekkages verwijzen we je door naar onze pagina lekkage verzekering.

Om direct een geschikte dakdekker in te schakelen voor jouw klus kun je gebruik maken van de MyGo Matchmaker. Vind snel en gemakkelijk verschillende dakdekkers bij jou in de buurt en vraag offertes aan of neem direct contact op. Wordt je liever telefonisch geholpen met het vinden dan een geschikte dakdekker? Dat kan. Bel 085 106 1600.